>

dijous, 8 d’octubre de 2015

Melmelada de mores amb vi negre i canyella

Fa temps que tenia el bloc sense actualitzar, i no es perquè no hagi tingut ganes, simplement aquest estiu ha estat diferent i necessitava desconnectar una mica de tot i gaudir de la família. 

El temps passa i el Boletet cada dia està més gran i guapo -que haig de dir si sóc la seva mare!-, fins i tot sembla que es molt més madur dels 5 anys que té. Aquest estiu hem hagut d'improvisar molt el dia a dia i potser no li hem pogut donar les millor vacances del món, però tot i així us asseguro que ell no ha perdut ni un sol moment el somriure que el fa tan especial i ens hem trobat en ocasions que ell era el que ens havia d'animar.

Tot i això hem intentat fer un munt d'activitats que a ell el fessin feliç, i voleu saber una de les coses que més li ha agradat? Anar al bosc a collir coses. Durant les diverses excursions, hem recollit figues, mores, pinyes i sobretot, branquillons. Aquest any les mores al poble eren espectaculars, i en una sola tarda vam fer una collita de 3kg. 

Al Bolet som molt fans de les melmelades, sobretot l'Yves, i des que em vaig animar a fer-ne per primera vegada ja no els hi tinc por, així que després de la súper collita que vam fer de mores, al arribar al Bolet ens vam posar mans a l'obra i vam fer uns quants pots de melmelada. Aquest cop vam decidir modificar un xic la recepta tradicional i vam afegir una mica de vi negre i canyella. El resultat? Una combinació molt potent de sabors que fan que la melmelada te la vulguis menjar, fins i tot, a cullerades.

Us deixo amb la recepta, tot i que la temporada de mores ja acabat, us animo que us animeu a fer-la en alguna ocasió, veureu com us agradarà moltíssim! A més, es ideal per acompanyar un pastís de formatge, una taula de formatges o simplement una bona torrada de pa.


Ingredients:

1 kg de mores
500 g de sucre
El suc de 1/2 llimona
100 ml de vi negre
1 c/p de canyella en pols


Preparació:

Agafem les mores, les rentem i les posem a una cassola, juntament amb el sucre, el suc de la llimona, el vi negre i 1 cullerada de postres de canyella en pols. Ho cuinem a foc alt fins que comenci a bullir, en aquest moment baixem el foc i ho cuinem durant 40 minuts, aproximadament, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, triturem la melmelada amb l'ajuda del minipimer i ho deixem coure, a foc lent, uns 20 minuts més. Per finalitzar, posem la melmelada en un pots de vidre, prèviament esterilitzats, i ho deixem refredar a temperatura ambient amb els pots boca a vall per facilitar el tancament al buit.