>

dilluns, 13 d’abril del 2015

Rotllets de primavera amb fruita i crema catalana

Ara feia temps que no tenia un dia per posar-me als fogons i, per fi, ahir diumenge vaig aprofitar i vaig fer unes quantes receptes per poder-les publicar durant les pròximes setmanes.

Aquest mes m'he posat les piles i no he deixat la recepta de Memòries d'una cuinera per final de mes, i és que tenia moltíssimes ganes de fer rotllets de primavera, encara que com podeu deduir pel títol és una versió ben diferent dels originals. En lloc de fer un farcit amb verdures on la col és un dels principals ingredients, he optat per aprofitar la temporada de maduixes i fer una proposta ben llaminera. El resultat? Doncs ens va agradar moltíssim, però us recomano que si us animeu a fer aquests rotllets no perdeu temps en degustar-los, és importantíssim, un cop fregits ,menjar-los per no perdre el toc cruixent de la pasta filo recent feta.

Aprofiteu aquest mes per comprar maduixes gustoses a bon preu i feu volar la imaginació a la cuina. Al Bolet en som molt fans, i les posem a tot arreu: al iogurt, a les amanides, magdalenes, pastissos… i fins i tots ens atrevim a versionar els rotllets de primavera!

Moltíssimes gràcies a tots els que mes a mes us aneu animant a seguir presentant propostes pels reptes de Memòries d'una cuinera. Recordeu que teniu fins a final de mes per deixar-nos l'enllaç amb les vostres propostes.

Bona setmana a tothom! Tornem la propera setmana amb una nova recepta, ara ja no tenim excusa, que en tenim unes quantes preparades per publicar ;) 


Ingredients per a 6 uts.: 

6 fulls de pasta filo
200 g de maduixots
1 plàtan madur
Mel de romaní
Canyella en pols
50 g maduixes
50 g gerds
50 g nabius
Sucre glacé
Oli d'oliva


Preparació:

En una paella afegim un bon raig d'oli d'oliva i, quan aquest estigui calent, afegim els maduixots i el plàtan, prèviament tallats a daus, juntament amb una cullerada sopera de mel de romaní -o la que més us agradi- i un polsim de canyella, ho sofregim durant 10 minuts i ho deixem reposar uns 15 minuts. Agafem un full de pasta filo, el dobleguem en 4 trossos i posem el farcit anterior al centre. Agafem dos dels costats i els posem al centre, i seguidament fem el mateix amb els altres extrem per poder tancar el rotllet. Posem oli d'oliva en una paella, mínim uns dos dits, i quant aquest estigui ben calent anem fregint, d'un en un, els rotllets. Els traiem i els deixem en un plat amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli. Per a la presentació, posem un rotllet en un plat, l'empolsem amb sucre glaç i decorem amb unes quantes maduixes, gerds i nabius que prèviament haurem rentat. Per últim acompanyem el plat amb un petit recipient amb crema catalana.



20 comentaris:

  1. Una idea fantástica en versió dolça. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  2. Gostei muito, ficaram tão lindo.
    Eu adoro massa filo
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  3. òndia, judith! Quina bona pinta!! I quina recepta més original! M'encanta.

    ResponElimina
  4. Apa, quin goig que fan aquests rotllets! Molt originals i molt molt bons, ideals per aprofitar la fruita de temporada. Una recepta genial :)
    Bon dilluns!

    ResponElimina
  5. La crema i la fruita són un matrimoni perfecte! molt ben pensats aquests rotllets.

    ResponElimina
  6. quina bona pinta Judith!! llàstima que si ho faig al forn el resultat no és el mateix!! un dia és un dia digues que si!! apuntadissim! tinc paper d'arròs enlloc de brick, creus que podria servir també? petons

    ResponElimina
  7. Un rotllet molt primaveral¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    Boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Judith una combinación fantástica y primaveral.Bonita foto
    Peto

    ResponElimina
  9. Wow!!! Que pintaza tiene Juju, me apunto a merendar con vosotros, así cargo pilas y me pongo con mi receta, que yo tambien soy de las que lo va dejando y al final me entran las prisas jjj
    Un besazo!!!

    ResponElimina
  10. La idea de la recepta i la presentació són de 10!! M'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  11. Primavera de verdad, en todos los sentidos.Un beso

    ResponElimina
  12. Uns rotllets molt originals i a més amb fruita, em semblen perfectes pel postre!
    A més tenen molta presència, per triunfar!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  13. Hola guapi!!! Que bons amb fruita, els meus també porten fruita i els hem gaudit molt, els veuràs aquest dilluns, a veure si t´agraden. Muaks

    ResponElimina
  14. Mmmm....quins rotllets més dolcets!!!! I preciosos!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  15. M'encanta la combinació de textures -cruixent i cremós- i de gustos -acid i dolç-. Una recepta de la que prenc nota i que prepararé ara que estan en temporada els maduixots del Maresme.

    ResponElimina
  16. Jo també sóc molt fan de les maduixes, m'apunto al club!;)
    molts petonets.

    ResponElimina
  17. Quina pasada, laúltimament sempre tinc pasta filo a casa perquè uns búlgars l'han posat a la venda a la seva botiga sota casa, i la veritat es que em vamolt bé perquè la faig servir fins per fer pizzes, però per postres és encara més fantástica, tant cruixent i lleugera queda genial amb tot, em puc imaginar el resultat d'això! La foto es molt maca!

    ResponElimina
  18. Qué pinta más rica tienen tus rollitos!! Me apunto la receta!! ;)
    Maribel NovelCuisine

    ResponElimina
  19. Una idea fantàstica!! I molt bona!
    Salutacions

    ResponElimina