>

dimarts, 18 d’octubre de 2011

Galetes de fruites del bosc i xocolata

Ara que m’he estrenat en el món de les galetes sembla que m’està agradant. La recepta de les cookies era tan senzilla i el resultat va ser tan bo, que he decidit anar provant diverses fórmules. Aquest cop volia fer unes galetes amb xocolata i fruits vermells deshidratats que em va regalar la Moni, i és que tinc la sort que la meva súper sister cada cop que troba algun producte interessant en compra dos. Feia temps que tenia el paquet al rebost, però no acabava de veure amb què el podria utilitzar. La idea d’utilitzar-los a les galetes ha sigut molt bona! De fet l’Yves va dir: “què és això tan bo i vermell que hi ha dins de les galetes”? Ja veieu que el meu crític culinari ataca de nou! Però la cosa no es va quedar aquí. Quan van sortir del forn, estava tan contenta que no vaig voler esperar massa per tastar-les. Vaig mossegar un trosset i em van agradar molt, evidentment vaig demanar al crític que opinés, i voleu saber què em va dir? “Estan bones, però no són cruixents...”. Ostres tu! I jo ara què faig amb dues safates plenes de galetes? vaig pensar. Sort que el meu petit príncep és un fan incondicional del món de juju i no em fa mai cap lleig -en realitat l’Yves tampoc m’en fa cap-... A l’endemà, l’Yves va prendre dues galetes per esmorzar a la feina, i la meva sorpresa va ser quan vaig rebre un e-mail seu on em deia que les galetes estaven boníssimes! Que amb els dies guanyaven. I és que aquestes galetes aguanten perfectament fins a 4-5 dies sense haver-les de guardar en cap lloc especial. Així doncs, aquí us deixo la recepta de les galetes que amb el temps milloren...

El post d'avui té un protagonista, en Lluc, el nen més noble que he vist mai. Un nen rialler, feliç i molt carinyós, i gran protector del seu petit company d'aventures. Ell ens ensenya cada dia que en aquest món hem de compartir i estimar. Moltíssimes felicitats solet meu, aquesta tarda la família Bolet t'omplirem de petonets i et cantarem amb tota la il·lusió del món las mañanitas del rey David, feliç sant!!!!
 

Ingredients: 

250 g de farina integral
200 g de farina d'ametlla
160 g de mantega
170 g de sucre morè
100 g de perletes de xocolata
100 g de cobertura xocolata blanca
150 g de fruites del bosc deshidratades
100 g de crocant d'ametlla
1/2 c/c de sal
2 c/s de cacao en pols
1 c/p d'essència de vainilla
1 c/c de bicarbonat
2 ous
Llet
 

Preparació:

Posem la mantega en un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800W (si ho preferiu es pot posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb el sucre. Afegim els ous d’un en un i, quan estigui tot incorporat, afegim les farines, la sal, l'essència de vainilla, el cacau i el bicarbonat. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem un rajolí de llet i les fruites del bosc tallades a trossets petits i ho incorporem. Agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i els hi donem la forma desitjada. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, i les acabem decorant amb perletes de xocolata. Les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 15 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient. Per acabar les decorem amb una mica de cobertura de xocolata blanca -prèviament desfeta-, una mica de crocant d'ametlla i les deixem refredar.



67 comentaris:

  1. Quina pinta!!!! però a casa no duren 4-5 dies, en tres estàn llestas!!!d´aquestes no en tinc!!!Muaks

    ResponElimina
  2. Qué glaseado!! qué cosa más rica... y yo con un mísero sandwich en el cuerpo... ;)

    ResponElimina
  3. Hola Judith
    Fan una cara que jase'lshi veu.
    Unes fotos precioses

    ResponElimina
  4. Que bé!! la meva mare sovint compra maduixes deshidratades i les posa a l'amanida o a algun pastís... bona idea a les galetes! i a més amb xocolata... perdició!!! Recordo que un dels primers cops que vaig fer galetes, les vaig treure del forn eren toves... les vaig tornar a posar més estona (mal fet!) i després eren dures com una pedra :( però així ja en vaig aprendre per sempre. M'encanten aquestes teves, quan tingui temps intentaré fer-les! una abraçada ben gran!!!!!!! :D

    ResponElimina
  5. Bueno , ya veo que avos tampoco te la hacen fácil. Yo acá tengo tres críticos que opinan a rienda suelta sobre todo lo que se pone en la mesa. Y no siempre es lo que espero, pero eso es lo mejor de todo, porque son super sinceros y no me adulan.
    Tus galles son re grandotas ideal para llevarse un par al trabajo en la cartera!
    Cariños

    ResponElimina
  6. Les galetes fetes a casa em tornen boja. No sé què tindran. Aquestes tenen un aspecte deliciós. I quin glacejat. Jo mai aconsegueixo que em quedi així. A veure si a la propera...

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. amb un bon cafe i una mica mes de fred, deuen estar fantastiques, uhmm ja men pots guardar-menuna dotzeneta.

    Molts petons.

    ResponElimina
  8. Doncs jo al rebost tinc gerds deshidratats... O sigui que m'hi hauré de possar perquè es veuen mot i mot bones!!
    Petons

    ResponElimina
  9. No solo la receta me ha tentado....la foto me ha matado!!.....se ven deliciosas......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  10. Deliciosas!!! Y mimos pal peque que tiene buena madera...heredada de sus Padres ;)

    Besotes Nenina :D

    ResponElimina
  11. Em fa gràcia veure com les nostres parelles s'han convertit en els nostres crítics. No ets la primera amb qui en parlo.
    De fet, s'ho agafen molt seriosament!
    ;-)

    ResponElimina
  12. Avui és el sant del super Lluc?! Moltes felicitats!! Mira que n'arriba a ser de guapo!

    Les galetes... què dir?! Són moooooooolt xules, decorades i tot? Mare meva, tu ens vols matar... jajajaja

    Petonets reina meva!
    Sandra

    ResponElimina
  13. A mi me ha pasado lo mismo con las galletas, tengo dos recetas hechas que no he publicado todavía (una para mi y otra para mis colaboraciones, en esta segunda tambien le puse arandanos deshidratados), me paso el día experimentando con ellas, quitando mantequilla añadiendo productos integrales, unas veces con más exito que otras ;S Las tuyas me han encantado y la presentación es de 10 ¡que cobertura!!!
    Me encantan tus historias de la familia Bolet y muchas felicidades a Lluc!!!

    ResponElimina
  14. Ai, que m'he emocionat i tot!!!!!!!!!!!!!Què puc dir jo del Lluc?
    No et perdono que no me'n guardessis cap! T'han quedat perfectes, sort que et sortien "malament", ets una megacrack!
    Us esperem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  15. Jo, quina pintassa...ara tinc a la Judith de nou amb les teves magdalenes, ja no em deixa fer cap altres!!!

    ResponElimina
  16. Juju! però quina pinta aquestes galetes!! jo tb en vull per esmorzar!! ;) jejeje
    muakis

    ResponElimina
  17. Hummmm !Pensi che saranno ancora buoni quando io arrivero ? ;)

    ResponElimina
  18. Qstres noia, quina pinta . A mi també m'encanta fer galetes, pero no arribo mai a temps de publicar-les! Se les mengen abans, jajaja
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Trobo que aquestes galetes són molt bones, m'encanta la combinació que has fet de fruits del bosc i la xocolata!!

    Em vindrien genial per esmorzar ara mateix ;-)

    Petons

    ResponElimina
  20. Felicidades a Lucas y que decir de las galletas si es que te han quedado de maravilla, que presentación más linda!!!!
    BESITOs

    ResponElimina
  21. Quina delicia!! I quina presentació!! M'en menjaria alguna ara per esmorzar...
    Petons

    ResponElimina
  22. No m'estranya que al Boletet li encantin aquestes galetes!! Quina pinta que tenen...i si a sobre aguanten varis dies, genial! Naltres al jan carinyosament li diem que sembla el "monstre de les galetes" pq les devora literalment! jijiji!!! Si algún dia tens excedent ja ho saps! :)
    Felicitats al Lluc!!!
    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  23. La primera vegada que varem fer cookies ens va passar el mateix, estaven toves!!! Sort que l'endemà ja eren ben cruixents jejeje....
    La teva combinació, ben deliciosa!!!
    Felictats al petit Lluc!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  24. Impresionantes Judith, tienen una pinta espectacular, que penita no poder comerme un par...me encanta la foto.
    Un besazo

    ResponElimina
  25. Guapa, aquestes galetes son com tu!!! Que guanyes amb el dies ;-)
    Fan una pintassa espectacular!!! M'encanta, com sempre (ho se, soc una pesada), la foto!!!
    Feliç sant Lluc!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  26. Mi perdición!
    Estos pequeños pastelillos podrían hacerme cambiar de personalidad, trastornarme totalmente, ja, ja
    Me encantan! Te han quedado tan "prolijos" y tienen que saber tan bien...
    Además, con ese contraste de fruta que me hace creer que son light (tonta de mí)...
    Besotes repostera

    ResponElimina
  27. Jo per la conservació no pateixo, espera a tenir adolescents i veures com el menjar mai es fa malbe...jajaja no fan falta tuppers per conservar el menjar.

    Les galetes han d'estar bonisssssimes!!!

    Un petonet

    ResponElimina
  28. Quina bona pinta que fan! jo vull fruits vermells d'aquest deshidratats! no em sona tenir-los vists!
    Moltes felicitats per en Lluc,

    ResponElimina
  29. Jo qué ricas, esas galletas son las que me receta el médico para mis males, mira a ver si te das por aludida :D
    Muchísimos besos y disfruta del día

    ResponElimina
  30. Però quina maravella!! t'han quedat tan perfectes. Estàs aprenent massa ràpid, quina pressió!! :P

    Es veuen delicioses, de debò! Amb gustet d'ametlla, xocolata i els fruits vermells...mmm!!

    Molts petonets i moltes felicitats al Lluc!!

    ResponElimina
  31. Han d'estar delicioses, Judith! I amb el crocant i la xocolata blanca desfeta fan molta patxoca. A veure si m'animo a fer-les, que a casa sovint tenim fruits vermells deshidratats per mesclar amb els cereals i el iogurt!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  32. Pero qué presencia tienen esas galletas mi Juju! Ya eres la reina de las cookies!

    ResponElimina
  33. Amb aquesta pinta qu tenen com vols que no siguin bones? La combinació m'encanta, i ara que tot just arrenca el fred m'apunto la recepta per tenir-les per esmorzar, que sóc molt gelosa jo...;D
    Petons!!!

    ResponElimina
  34. Fer galetes i pa, son de les coses que més m´han engantxat, i veig que a tu també .. unes galetes delicioses que faré aviat. Quin goig que fan.... Ara toca gaudir-les amb el Lluc, un petó...

    ResponElimina
  35. Això de fer galetes enganxa, oi? I si amb els dies milloren, són les galetes ideals! Tot i que no sé si a casa durarien gaires dies, je je je...

    ResponElimina
  36. T'he dit que faig un cafè deliciós ...? Jejejeje. Mare!!! Que galetes tan riques i que xules et van quedar
    Un petó

    ResponElimina
  37. te han quedado muy bien y bonitas y las galletas con el paso de las horas algunas mejoran como estan tuyas,el critico lo debia saber je,je
    felicitats per Lluc
    peto

    ResponElimina
  38. Mare meva Judith, quines galetes!!! Segur que i canten els angels, m'emporto la recepta!!!

    ResponElimina
  39. Se'm fa la boca aigua amb la foto! Deuen ser BONÍSSIMES!

    ResponElimina
  40. Quina combinació!!!! T'estàs convertit en un petit monstre galetaire, ho saps, oi??
    Com t'ha de fer cap lleig el Boletet? És un petit gourmet amb potència!
    Aquesta recepta me l'apunto que això de galetes que milloren amb els dies m'interessa.
    Petons!

    ResponElimina
  41. Juju,
    Que galetes mas lindas... Se quedaran con un aspecto fantastico : ) Se ven buenissimas.

    Besitos

    ResponElimina
  42. Juju,
    Lo ya comentado... Pero veio una menssagem a dicir que lo servicio no estava aveible...

    Besitos

    ResponElimina
  43. ESSAS BOLACHAS FICARAM FANTÁSTICAS, JÁ COMIA UMAS QUANTAS.
    BJS

    ResponElimina
  44. Aquestes són unes petites grans galetes!!! Quina passada!!! Fan molt bona cara!!! Requetapuntades!!

    Petonets!!
    MAR:El que no mata engreixa

    ResponElimina
  45. La verdad es que las galletas caseras enganchan, porque no tengo más tiempo porque si no me pasaría el día haciéndolas jeje. Se ven deliciosas las tuyas!

    ResponElimina
  46. Nena que bona pinta, jo amb les galetes no passo de la recepta bàsica d'ou, farina, sucre i mantega, haure de provar noves convinacions!!!

    Petonets

    ResponElimina
  47. Efectivament, les galetes estaven boníssimes!
    Felicitats Lluci Skywalker!

    ResponElimina
  48. Dios mío, estas galletas lo tienen todo: chocolate negro, blanco y frutos rojos y secos!!!! Las tengo que probar ya!!!!!

    Besos.

    ResponElimina
  49. Como que 4 o 5 dias! En mi casa no durarian nada porque me las comeria yo!!!! Judith se ven estupendas y preciosas! Besos

    ResponElimina
  50. T'han quedat precioses i tenen una pinta boníssima. Quina sort que milloren amb els dies, potser són màgiques i tot, Judith, has ideal una fòrmula explosiva, ha ha. Enhorabona! Besets.

    ResponElimina
  51. Volia dir "has ideat", se m'ha escapat una lletra.

    ResponElimina
  52. I tant que t´agafa fal.lera! Almenys a mi...Aquestes amb el punt de crocant deuen estar boníssimes.

    ResponElimina
  53. Qué perfectas y apetitosas se ven. Tus recetas fantásticas, aunque me tenga que poner con el diccionario, te sigo desde ahora, saludos y besos desde mi cerro en el fin del mundo

    ResponElimina
  54. Oh! Les haurem de provar!! I amb aquesta mena de crocant i les perles de xocolata i la fruita deshidratada... mmm! Me'n menjaria un parell per ara berenar! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  55. Vaya peazo de postres que preparas!! El otro dia hice tu crema de baileys con galletas y salió riquísima! La pondré en mi blog enlazando a tu receta para que se sepa de donde sale :-)

    Saludines y gracias

    ResponElimina
  56. Hija mía, a tu madre adoptiva le vendrían genial un par de galletitas tan ricas para el café, ella no sabe hacerlas así de bonitas y de apetitosas.
    Firmado tu padre adoptivo.
    Vale me has pillado soy Chelo, pero es que quiero esas galletas!

    ResponElimina
  57. Judith quina pinta tenen aquestes galletes¡¡¡
    Una presentació expléndida.
    Un petonet molt gros preciosa.

    ResponElimina
  58. Nena, quines galetes més boniques, ni a la pastisseria són capaços de fer aquesta obra d'art, i perquè no les podem tastar perquè sinó.....
    Moltes felicitats a en Lluc, que ho gaudiu tots molt!

    ResponElimina
  59. Estas galletas me parecen estupendas Judith. Tienen una pinta que dan ganas de comerse la pantalla!!!
    Un beso

    ResponElimina
  60. Juju estão maravilhosas a tuas bolachas, na verdade fiquei encantada a olhar para esse luxo!!!
    Beijinhos linda:)

    ResponElimina
  61. Judith, están geniales.
    Te han quedado estupendamente. La próxima vez mándame unas cuantas, ajajaj.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  62. Ara estic una mica malalta i no puc menjar :(, però crec que estic millor perqué vull una de aquestes galetes espectaculars!

    ResponElimina
  63. Judith, tu com les galetes et millores amb escreix cada dia... les fotos, les receptes...Aquesta és per llepar-se els dits! Jo només n'he fet una vegada. Ahir, al curs del Caprabo, en vaig aprendre de 4 maneres. A veure què tal surten!! Petonets preciosa!

    ResponElimina
  64. Espectaculars, aquestes galetes, directes a pendents..............

    Un petonet

    ResponElimina
  65. galletas exquisitas y glaseado brillante,son adorables,abrazos grandes.

    ResponElimina
  66. Unas galletas muy apetecibles, no me extraña con la pinta que tienen, todo un gran bocado, besitos.

    ResponElimina