>

dimarts, 2 de novembre del 2010

Ous estrellats

A casa tenim uns quants restaurants que ens agraden tant que repetim però, de tant en tant, volem provar-ne de nous. A vegades els escollim pel seu interiorisme, sempre i quan tinguin una carta atractiva, però d'altres vegades triem restaurants que ens han recomanat, potser ha estat algun amic, el meu pare o els meus sogres; que són uns cracks -crec que es coneixen tots els restaurants de Catalunya, tant se val on anem, ells sempre ens poden aconsellar bé-, o algun que hem vist en alguna guia, diari, etc. Doncs bé, Can Lluís (c/ de la Cera nº 49) és un restaurant que està molt a prop del Bolet, és un clàssic de tota la vida, molts bohemis i escriptors han freqüentat aquest local per degustar els seus plats, entre d'altres Vázquez Montalban. Una nit vam anar a sopar i tot el que vam demanar era boníssim. El primer plat van ser ous estrellats amb xips de lluca i gules. Com ja he comentat en algun altre post, quan faig una recepte acostumo a fer una lliure interpretació, i com veureu a continuació al bolet hem decidit fer uns ous estrellats una mica diferents als de Can Lluís, això sí, estan molt i molt bons!

Ingredients:

1 ou
250 g d'angulinyes
1 dent d'all
2 guindilles seques
1 paquet de patates xips gurmet
Oli d'oliva
Sal Maldon

 

Preparació:

En una paella posarem oli d'oliva, la dent d'all tallada a làmines i les dues guindilles. Quan hagin passat un parell de minuts afegirem les angulinyes i ho cuinarem a foc mig durant 10 minuts. En un plat posarem un llit de patates xips gurmet i, a sobre, posarem les angulinyes ja cuinades. Per últim, farem un ou ferrat, l'afegirem a la resta d'ingredients que hem col·locat en un plat i tirarem un polsim de sal Maldon sobre el rovell de l'ou. Per presentar-lo a taula és molt millor no barrejar els ingredients, ja que té millor aspecte, però per menjar-lo haurem "d'estrellar" l'ou i barrejar-ho tot.




5 comentaris:

  1. A Can Lluís es menja de conya, però aquests ous són també exquisits!

    ResponElimina
  2. Que buenisimo tiene que estar este plato. Me lo apunto sonlos ingredientes favoritos del pequeño como galletas, asi que será una cena sorpresa....
    Besos

    ResponElimina
  3. ¡Pero bueno! Tú recién llegas a la blogosfera y ya tienes un blog de esta calidad??? Mi más sincera felicitación. Deliciosas recetas y precioso estilismo.

    Un beso.

    ResponElimina
  4. Yves: gràcies per ser el meu fan nº 1!
    Ana: espero que le guste
    Moni: fan nº 2
    Maria: muchas gracias! he tenido una buena profesora (Cosas de Llàbiro)

    ResponElimina