>

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Tomàquets Kumato

Quants cops hem comprat coses pel seu aspecte? Doncs bé, reconec que sóc una persona que compro i menjo pels ulls. Feia molt de temps que veia uns tomàquets diferents, d'un color verd fosc intens, quasi negre i molt brillants. No els havia vist mai i tenien un nom ben estrany: Kumato. La setmana passada vaig anar a comprar i vaig veure que estaven d'oferta, així que vaig decidir comprar-los, per fi provaria aquests tomàquets tan especials. Tenen un sabor dolç i un perfum molt pronunciat. Una altra compra va ser un nou formatge de Burgos d'autor, la veritat és que el que més em va agradar va ser el seu packaging, és negre i amb una tipografia daurada elegant. La textura potser és un xic més forta que la resta de formatges d'aquest tipus que hi ha al mercat, però el seu sabor és similar. I, per últim, haig de comentar un tipus de sal molt especial: Flor de sal d'Estrenc. La varietat que hem comprat ha estat d'olives negres, el seu sabor és inconfusible i li dóna un toc molt fresc als aliments als que l'afegim. El seu packaging també em va cridar molt l'atenció, és elegant i us puc ben assegurar que no el tinc pas guardat. Així doncs, la recepta d'avui està feta amb aliments que m'han cridat molt l'atenció pel seu aspecte i, per sort, no m'han defraudat.

 
Ingredients:

6 tomàquets Kumato
Pinyons
Formatge de Burgos
Oli d'oliva
Flor de sal d'Estrenc d'olives negres
5 fulles d'alfàbrega

 
Preparació:

Netejarem els tomàquets i tallarem la part de d'alt, els buidarem de dins i reservarem la polpa. En un bol afegirem el formatge  i la polpa dels tomàquets tallats a daus, els pinyons, un rajolí d'oli i un polsim de sal. Ho barrejarem tot i ho posarem dins dels tomàquets que hem buidat anteriorment. Per finalitzar agafarem les fulles d'alfàbregues i les tallarem molt petites, ho barrejarem amb oli d'oliva i ho tirarem per sobre dels tomàquets.




8 comentaris:

  1. Ohhh que rico, un bocado más que perfecto¡¡

    Besotes

    ResponElimina
  2. Mai havia vist aquests tomàquets, hem d'investigar d'on surten, perquè són realment bons i ideals per fer tapes com aquesta...

    ResponElimina
  3. El tomate Kumato, también llamado tomate negro, es un cultivar de tomate fruto de la investigación y mezcla de diferentes variedades empleando métodos tradicionales y naturales, sin embargo a menudo se lo considera erróneamente un tomate transgénico. Se diferencia principalmente de otras variedades por su color verde oscuro casi negro, su sabor dulce e intenso y su forma redondeada.
    Otra propiedad de este tipo de tomates es que maduran desde el interior, de manera que su carne exterior se mantiene más crujiente aún en estado de madurez, esto hace que sean perfectos para cortar en finas láminas o bien en trozos más grandes para ensaladas.
    Su punto ideal de maduración es cuando adoptan un color marrón rojizo y tonos verdes alrededor del tallo. Se puede degustar aderezados simplemente con aceite y sal, en ensalada o bien reemplazando a cualquier otra variedad de tomate en recetas de todo tipo, como por ejemplo el gazpacho.
    Actualmente dada su escasa demanda, principalmente por desconocimiento de esta variedad, hace que su precio en ocasiones sea elevado. En Europa es comercializado por la empresa Syngenta, que los cultiva en España, Francia, Bélgica y Suiza. En España se cultivan principalmente en las regiones de Murcia y sur de Andalucía.

    Font: Wikipedia

    ResponElimina
  4. Estos tomatitos dan mucho juego y tu sabes aprovecharlos muy muy bien. El resultado de la receta me parece delicioso.

    Besos.

    ResponElimina
  5. Moni: els has de probar!
    Trotamundos: muchas gracias.
    Yves: ja he vist que ho has buscat! ;P
    Silvia: es la 1ª vez que los utilizo, pero no la última
    F.N: Thank's!!!!!

    ResponElimina
  6. Ju, una pregunta com buides aquest tipus de tomaquet?

    ResponElimina