>

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Quiche de verdures

A l'Yves i a mi ens agrada fer moltes festes, la veritat és que som una parella que ho volem celebrar tot; els aniversaris, els sants, que faci bon temps... Per això molt sovint fem festes o sopars amb els amics i amb la família! Ens agrada menjar bé i estar una bona estona fent petar la xerrada.
El quiche és una recepta que recorro molt sovint quan els menjars són per molta gent (hem arribat a ser 50 persones en una festa!). És un plat senzill i que sol agradar, i a més es pot anar improvisant amb els ingredients, en aquest cas us proposo una combinació de verdures, és lleuger i entra molt bé.

 

Ingredients:

2 Ous
1 Pot de llet evaporada Ideal
1 Base de pizza fresca*
100 g Formatge emmental ratllat
10 Tomàquets cherry
Mig carbassó
Mitja ceba petita
Sal
Pebre

* per a la base també es pot utilitzar pasta de full.


Preparació:

Primer hem de batre els ous en un bol, a continuació hi afegirem la llet evaporada, un polsim de sal i de pebre (preferiblement una combinació de pebres recent mòlts al molinet), i el formatge i la verdura que haurem tallat prèviament a trossets.
Untarem un motlle amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi la base, aleshores l'estendrem bé i procurarem que no quedi cap forat. A continuació hi afegirem la resta d'ingredients i ho posarem al forn, prèviament precalentat a 180º durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixarem refredar una mica i el posarem a la nevera un parell d'hores, encara que a mi m'agrada tenir-ho com a mínim mig dia.
Per servir-ho es pot optar entre fred o calent, això ja dependrà de vosaltres!




3 comentaris:

  1. Com m'agraden les quiches!!!! des de que vaig provar a fer-la amb massa d'empanada (com la teva de pizza) encara m'agraden més ;-)
    Aquí a Coruña ara mateix està plovent, així és que ve molt de gust cosetes calentones del forn.

    Bon profit i petons!

    ResponElimina