>

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Ous al plat

La Loles i el Guy, els meus sogres, van anar fa uns dies a Mallorca a passar el cap de setmana amb els seus amics de tota la vida. És una trobada que intenten fer cada any, ja que un dels matrimonis hi té una casa i s'ho passen d'allò més bé. Com us podeu imaginar, no van tornar amb les mans buides, així que ens van portar dos dels souvenirs gastronòmics més típics de l'illa: una ensaïmada de cabell d'àngel i una sobrassada! Uns dies més tard van aparèixer pel Bolet amb una altra sobrassada sota el braç, es pensaven que no ens l'havien donat, així que ara en tenim dues… i una bona manera de gaudir-la és acompanyar-la d'uns bons ous.


Ingredients:

Ous
Tomàquet fregit
Sobrassada
Formatge emmental ratllat
Sal


Preparació:

En una cassoleta de fang, posarem una base de tomàquet fregit (pot ser de pot -estil casolà- o bé feta per vosaltres mateixos amb un sofregit amb tomàquet, ceba i un xic d'all i un bon rajolí d'oli d'oliva), dos talls prims de sobrassada, un grapat de formatge emmental i ou. Ho cuinarem durant 15 minuts al forn, que haurem escalfat prèviament a 200º.



1 comentari: